Nieuws en updates

Aangepaste telefonische bereikbaarheid en ontvangst op locatie

Door het onverwacht snelle vertrek van onze secretaresse Brigitte, zijn wij helaas genoodzaakt om wat tijdelijke aanpassingen door te voeren in onze (telefonische) bereikbaarheid en ontvangst op de locatie. Wijzigingen bereikbaarheid (met ingang van 19 februari 2024): Maandag t/m vrijdag zullen wij dagelijks tussen 8.00u – 9.00u & 12.00u -13.00u telefonisch bereikbaar zijn. In de tussenliggende periodes staat ons antwoordapparaat aan, dat wij elke dag zullen afluisteren. Wij bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug. Je kunt natuurlijk ook altijd een mail sturen naar contact@centrumvoorschematherapie.nl.

Lees meer »
Bereikbaarheid per telefoon en e-mail eind december

Vanwege vakanties en feestdagen zijn wij telefonisch minder goed bereikbaar. Een reactie op een mail kan mogelijk iets langer duren dan dat u van ons gewend bent. Geen gehoor aan de telefoon? Laat een voicemailbericht achter of stuur een mail naar contact@centrumvoorschematherapie.nl. Wij wensen iedereen zeer fijne feestdagen toe!

Lees meer »
Aanlevering gegevens aan de NZa (Zorgvraagtypering)

Na een jaar uitstel zijn wij per 1 juli 2023 verplicht om de zogeheten zorgvraagtypering aan te leveren aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Wij zullen eind deze maand starten met het opsturen van de zorgvraagtypering naar de NZa. Om deze reden wijzen wij opnieuw op de Verklaring Privacybezwaar. Deze kan je terugvinden op de pagina Regels en voorschriften • Centrum voor Schematherapie. Als je wilt weten welke gegevens precies worden toegestuurd naar de NZa, dan kun je naar de volgende pagina gaan:

Lees meer »
Aannamestop verzekerden Zorg en Zekerheid

Omdat Zorg en Zekerheid weinig vergoed voor schematherapie-behandeling zullen wij deze verzekeraar helaas moeten toevoegen aan de lijst van verzekeraars waarvoor bij ons een aannamestop geldt. Als je bij ons in behandeling wilt komen, dan zal je moeten overstappen naar een andere zorgverzekeraar. De volledige lijst ziet er als volgt uit:

Lees meer »
Belangrijke update voor VGZ verzekerden!

VGZ heeft besloten om een overgangsregeling in te stellen. Iedereen die op dit moment (2022) behandeling is gestart bij een ongecontracteerde GGZ-aanbieder én een restitutiepolis heeft bij VGZ, krijgt ook in 2023 voor 100% vergoed.

Lees meer »
Het Centrum voor Schematherapie gaat uitbouwen!

We gaan het behandelaanbod verbreden met traumabehandeling, MBT, systeemtherapie, Jongvolwassenen, online therapie… En daar zoeken we enthousiaste bouwers voor met lef én (bouw)ervaring! Is jouw interesse gewekt? Bekijk dan de vacatures op de pagina ‘Werken bij‘ en kom gerust een kop thee drinken om de sfeer te proeven!

Lees meer »
Aanleveren geanonimiseerde gegevens aan Nederlandse Zorgautoriteit

Vanaf 1 juli 2022 is elke GGz-instelling verplicht om elk half jaar gegevens van cliënten aan de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) te leveren. Het gaat om de zogeheten Zorgvraagtypering. Dat is een instrument waarin we moeten aangeven van wat voor klachten en problemen elke cliënt last heeft. De gegevens zullen geanonimiseerd aangeleverd worden. De Nza wil de gegevens gebruiken om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Lees meer »