Nieuws en updates

Het Centrum voor Schematherapie gaat uitbouwen!

We gaan het behandelaanbod verbreden met traumabehandeling, MBT, systeemtherapie, Jongvolwassenen, online therapie… En daar zoeken we enthousiaste bouwers voor met lef én (bouw)ervaring! Is jouw interesse gewekt? Bekijk dan de vacatures op de pagina ‘Werken bij‘ en kom gerust een kop thee drinken om de sfeer te proeven!

Lees meer »
Aanleveren geanonimiseerde gegevens aan Nederlandse Zorgautoriteit

Vanaf 1 juli 2022 is elke GGz-instelling verplicht om elk half jaar gegevens van cliënten aan de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) te leveren. Het gaat om de zogeheten Zorgvraagtypering. Dat is een instrument waarin we moeten aangeven van wat voor klachten en problemen elke cliënt last heeft. De gegevens zullen geanonimiseerd aangeleverd worden. De Nza wil de gegevens gebruiken om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Lees meer »
Belangrijk
Centrum voor Schematherapie
Update maatregelen Covid juli 2022

Zoals je in je nabije omgeving misschien ook wel gemerkt hebt, lijkt Covid weer aan een opleving te zijn begonnen. De cijfers in Nederland lopen op, waardoor de kans om besmet te raken met Covid stijgt. Om ervoor te zorgen dat zowel cliënten als collega’s veilig op het Centrum voor Schematherapie aanwezig kunnen zijn, willen we graag enkele maatregelen per direct weer opfrissen en in laten gaan:

Lees meer »
Belangrijk
Centrum voor Schematherapie
Kwaliteit

In mei heeft bij ons een audit plaatsgevonden van ons kwaliteitsmanagementsysteem. Dit heeft ertoe geleid dat wij vanaf 2 juni 2022 beschikken over een Kwaliteitscertificaat ISO 9001:2015. Hier zijn wij natuurlijk trots op. Het laat zien dat wij kwaliteit belangrijk vinden en er altijd aan zullen blijven werken om onszelf waar mogelijk te verbeteren!  

Lees meer »
Voorrang bij uitgebreid persoonlijkheidsonderzoek!

Ook dit jaar kun je weer bij het Centrum voor Schematherapie terecht voor diagnostiek: meld je aan voor een uitgebreid persoonlijkheidsonderzoek en krijg voorrang op de wachtlijst! Bij het Centrum voor Schematherapie kom je na diagnostiek nooit opnieuw op een wachtlijst, je behandeling kan gelijk erna starten!

Lees meer »
Belangrijk
Centrum voor Schematherapie
Voorrang bij online behandeling

Wil je een kortere wachttijd voor schematherapie? Geef bij jouw aanmelding aan dat je het individuele deel van de behandeling “online” wilt volgen en start sneller met jouw behandeling! Bij het Centrum voor Schematherapie werken behandelaren die expert zijn in ONLINE individuele schematherapie. Onze behandelingen bestaan uit een combinatie van individuele schematherapie, groepstherapie op onze locatie en ehealth opdrachten voor thuis. Kijk voor meer informatie bij ‘Wat doen wij?’.

Lees meer »
Belangrijk
Centrum voor Schematherapie
Update: Vervallen maatregelen Covid Centrum voor Schematherapie

Zoals wij in ons eerdere bericht hadden aangekondigd hebben we de ontwikkelingen omtrent Covid in de gaten gehouden. Gelet op deze ontwikkelingen vervallen vanaf nu alle extra genomen maatregelen op onze locatie (mondkapjes, afstand houden). Wel vragen we iedereen om de eigen gezondheid in de gaten te houden en niet naar onze locatie te komen als je verschijnselen hebt van Covid of griep. Individuele behandelingen kunnen online worden voortgezet. Kortom, let goed op jouw eigen gezondheid en heb ook oog voor die van anderen!

Lees meer »
Update: Maatregelen Covid Centrum voor Schematherapie

Landelijk nemen de Covid-maatregelen en -adviezen af. Ook morgen, 25 februari 2022, zullen een aantal landelijke maatregelen en adviezen komen te vervallen. Zo verandert de mondkapjesplicht in binnenruimtes in een dringend mondkapjesadvies. Vooralsnog hanteren we de maatregelen zoals we die bij het Centrum voor Schematherapie hebben ingezet; een bezoek aan de locatie is nog steeds mogelijk en afspraken gaan gewoon door, tijdens het bezoek gelden er maatregelen en regels. Je kunt ze op onze pagina ‘Informatie Coronavirus‘ teruglezen.

Lees meer »