Sonja

Als meewerkend teamleider mag ik het team van ons Centrum voor Schematherapie versterken.

Binnen de forensische psychiatrie en de verslavingszorg heb ik jarenlang ervaring opgedaan als psychiatrisch verpleegkundige/HBO agoog en later als manager bedrijfsvoering. Gedurende deze periode heb ik één ding geleerd als het gaat over gedragingen waar je zelf of waar anderen last van hebben: “Je kiest er niet bewust voor”.

Achter gedrag en denken zit een verhaal. Jouw verhaal verklaart waarom je bepaald gedrag laat zien en waarom je bepaalde gedachten hebt. Dit gedrag en deze gedachten belemmeren je vaak in het genieten van de mooie en positieve dingen in het leven en in de relaties die je hebt met anderen. Dat onder ogen komen en veranderen is lastig en spannend, maar ik geloof dat je het kunt, samen met je behandelaar.

Je kunt mij als co-behandelaar tegenkomen in de groepsbehandeling en die is mogelijk nog spannender dan de individuele gesprekken. Ik hoor je al denken: “Dat is niks voor mij, ik pas niet in een groep”. Vanuit jarenlange ervaring in de groepsbehandeling weet ik dat het van grote waarde kan zijn te leren “ervoor” te gaan staan en je verhaal te delen. Je zult zien dat je er niet alleen in staat en onverwachte mooie leermomenten opdoet in contact met de anderen.

If we could look into each other’s hearts and see the challenges each of us faces……

I think we would treat each other with more love, kindness, compassion and patience.

Vorige pagina…