Wijzigingen Centrum voor Schematherapie ten aanzien van zorgverzekeraars en facturatiebeleid

In 2024 zullen er enkele wijzigingen plaatsvinden bij het Centrum voor Schematherapie met betrekking tot zorgverzekeraars en facturatiebeleid. Met dit bericht willen we je zo goed mogelijk informeren en voorbereiden.

Gecontracteerde zorg

Voor het eerst hebben we contracten afgesloten met zorgverzekeraars voor het jaar 2024. Dit is gunstig voor jou, want als je verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waarmee we een contract hebben afgesloten, brengt dit geen extra kosten met zich mee (met uitzondering van eventuele No-Show facturen). Het maakt hierbij niet uit of je een restitutiepolis of een combinatie-/naturapolis hebt. Wij kunnen de facturen voor de zorg die je bij ons ontvangt direct bij de zorgverzekeraar indienen, en we krijgen rechtstreeks van de zorgverzekeraar betaald. Op onze webpagina www.centrumvoorschematherapie.nl/zorgverzekeraars kun je een overzicht vinden van de zorgverzekeraars waarmee we een contract hebben afgesloten, of waarmee we nog in onderhandeling zijn.

Ongecontracteerde zorg

We kunnen niet met elke zorgverzekeraar een contract afsluiten. Dat betekent dat we ook nog steeds ongecontracteerde zorg aanbieden. Voor cliënten die verzekerd zijn bij een zorgverzekeraar waarmee we geen contract hebben, is de grootste verandering dat we in 2024 niet langer de administratieve en financiële lasten zullen dragen voor het deel dat niet door de zorgverzekeraar wordt vergoed. Concreet betekent dit dat we niet meer zullen werken met een maandelijkse bijdrage. Het bedrag dat op onze factuurspecificatie staat zul je volledig moeten betalen. Op onze vernieuwde webpagina www.centrumvoorschematherapie.nl/kosten-en-vergoedingen kun je lezen wat dit voor jou financieel voor jou kan betekenen.

Overstappen van zorgverzekeraar

Deze informatie kan aanleiding zijn voor jou om van zorgverzekering te willen veranderen. Als je wilt overstappen van zorgverzekering, moet je vóór 31 december zijn overgestapt of jouw oude zorgverzekering hebben opgezegd. In het laatste geval heb je tot het einde van januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Zorg ervoor dat je dit doet vóór 1 februari om onverzekerde situaties te voorkomen en boetes te vermijden.

Vernieuwde informatie op onze webpagina

Vanwege de genoemde veranderingen en mogelijk komende veranderingen hebben we onze webpagina’s www.centrumvoorschematherapie.nl/zorgverzekeraars en www.centrumvoorschematherapie.nl/kosten-en-vergoedingen bijgewerkt. We raden je ten zeerste aan om de informatie op deze pagina’s te raadplegen. Hier vind je meer gedetailleerde informatie dan in dit bericht is opgenomen.

Als je vragen hebt naar aanleiding van ons facturatiebeleid, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.