Eerste factuur 2022 onder het Zorgprestatiemodel

LogoDit jaar is het nieuwe financieringsstelsel voor de geestelijke gezondheidszorg van kracht; ‘het Zorgprestatiemodel’. Zoals eerder door ons gecommuniceerd zullen wij hierdoor maandelijks gaan factureren.  

Om te kunnen factureren volgens de regels van het Zorgprestatiemodel zijn aanpassingen nodig in alle ICT-systemen, zowel aan de zijde van de zorgaanbieders als aan de zijde van de zorgverzekeraars, dit vergt helaas nog even tijd.  

Het gevolg is dat jullie begin maart de eerste factuur van ons mogen verwachten over een periode van 2 maanden, te weten januari en februari. Hierna zullen facturen maandelijks worden verstuurd. 

De facturen die rechtstreeks aan de zorgverzekeraars verstuurd worden, zullen naar alle waarschijnlijkheid pas rond april/mei voor het eerst gefactureerd kunnen worden. De exacte (start)datum zal nog door elke zorgverzekeraar bekend gemaakt worden. 

Afhankelijk van de voorwaarden van jouw zorgverzekeraar, ontvang jij van ons de factuur op locatie en anders sturen wij de factuur rechtstreeks naar jouw zorgverzekeraar.  

Meer informatie over hoe wij factureren? Ga naar Kosten en vergoedingen 2022 • Centrum voor Schematherapie