Benthe

Met trots kan ik zeggen dat ik de eerste vaktherapeut (gespecialiseerd in dramatherapie) ben die het team van het Centrum voor Schematherapie mag versterken.

Eerder heb ik binnen de forensische psychiatrie en specialistische GGZ mijn werkervaringen opgedaan. Naast mijn werk bij het centrum studeer ik momenteel Levenslooppsychologie aan de Open Universiteit, en ben dus bezig om naast vaktherapeut ook psycholoog te worden in de toekomst.

Je kunt mij tegenkomen als behandelaar bij zowel groeps- en individuele therapie, waarbinnen dramatherapie gecombineerd wordt met schematherapie of relevante andere psychologische behandelingen.

Dramatherapie is een behandeling die middels theater of andere vormen van creativiteit een beroep doet op de directe relatie tussen doen, denken en voelen. De kracht van dramatherapie zit naar mijn idee in de beleving, waardoor er ruimte is om even uit je hoofd te komen en jezelf via de werkvormen uit te drukken.

De therapie kan helpen bij het verkrijgen van inzichten in eigen patronen en gevoelens in relatie tot jezelf en anderen. Daarnaast wordt er geoefend met verschillende gedragsalternatieven, die je handvatten kunnen bieden voor in de toekomst. Ook kunnen we samen kijken hoe we een moeilijke situatie uit het verleden meer een plekje kunnen geven, zodat het minder invloed op jou gaat hebben, in het hier en nu. Het doel van dramatherapie is het bijdragen aan persoonlijke processen die gericht zijn op verandering, acceptatie, verwerking en ontwikkeling.

Als therapeut ben ik iemand die luistert, met je meedenkt en je geleidelijk uitdaagt om nieuwe dingen te proberen, om zo oude patronen te doorbreken. Naast dat we uitgebreid bezig zijn met jouw hulpvraag, vind ik het ook belangrijk dat je plezier ervaart binnen de kunstvorm. Zo kun je naast hetgeen wat je geleerd hebt, ook een mooie ervaring met je meedragen, en wie weet komen er zelfs (onontdekte) talenten bovendrijven.

Terug naar Ons Team…